Make the day work

Selecta biedt, als marktleider in Europa, koffieconcepten en fris, snack & fresh food oplossingen voor kantoor en onderweg. Samen met onze klanten maken wij het verschil in koffiebeleving. Een goede kop koffie voor ieder moment.

Welkom bij

Selecta België

Selecta | Make the day work]

Over Selecta

Selecta levert vending machines en koffiemachines voor de zakelijke markt en 'Out of Home' locaties. Wij weten dat een goede kop koffie bijdraagt aan een productieve dag. Dus beloon jezelf met één van onze sensationele koffieconcepten en "Make the day work". 

Wij willen dat je van je dag geniet, waar je ook bent. Naast onze sensationele koffieconcepten hebben we ook innovatieve frisdrankautomaten, snackautomaten, waterkoelers en fresh food automaten. We lopen voorop als het gaat om gezonde producten en een ultieme koffiebeleving voor iedereen.

00:00 / 00:00

Bekijk onze video.

Selecta - Make the day work.

Ons DNA

Selecta heeft de ambitie nummer 1 in koffiebeleving te zijn met innovatieve koffieconcepten en fris- en snackoplossingen die perfect aansluiten bij de uitdagingen van de klant en haar omgeving. 

Bedrijven kiezen voor Selecta omdat wij samen met hen het verschil maken in koffiebeleving. Wij handelen vanuit meesterschap en bezieling voor koffie en vertalen dit naar sensationele en duurzame oplossingen. Oplossingen die aansluiten bij de uitdagingen van de klant en haar omgeving. Onze kracht zit hem in jarenlange ervaring en aandacht voor het product, wat resulteert in een (h)eerlijk kopje koffie om van te genieten. Daarom zijn klanten loyaal aan Selecta en kunnen wij een duurzame samenwerking vormgeven. 

Om onze missie te bereiken, houden we vast aan onze vier kernwaarden: meesterschap, bezieling, duurzaam ondernemend en sensationeel.

Meesterschap 

Selecta blinkt uit in het ontwikkelen van hoogwaardige koffie- en vending concepten en het bieden van kwaliteitskoffie. Zowel in design als in techniek behoort Selecta tot de top 3 in Europa. Onze betrouwbaarheid blijkt uit de manier waarop we met vakmanschap klanten helpen. Elke uitdaging kent een oplossing door de gedegen vakkennis die Selecta in huis heeft. We willen in alle opzichten uitmuntend zijn. Wat betreft kwaliteit en service, maar ook wat betreft klantgerichtheid en flexibiliteit.

Bezieling

Met aandacht en liefdevolle zorg biedt Selecta haar klanten passende koffieconcepten. Wij weten hoe belangrijk ieder moment in een leven kan zijn en omlijsten dat door het bieden van koffiebeleving. Momenten waar troost, rust of juist energie nodig zijn, mogen bewust worden ervaren. Vanuit die zienswijze weet Selecta met aandacht en zorgvuldigheid passende concepten te ontwikkelen. Partners en klanten behandelen wij met dezelfde toewijding als de medewerkers van Selecta elkaar onderling behandelen.

Duurzaam ondernemend

Selecta is een innovatieve en ondernemende organisatie die voortdurend om zich heen kijkt. Kansen nemen is ook kansen zien. En dat is een belangrijke kwaliteit van Selecta. Binnen het ondernemerschap is Selecta zich bewust van de kwaliteit en leefbaarheid van de omgeving. Juist in een branche waar een natuurproduct centraal staat en de stroom van wegwerpmaterialen groot is, profileert Selecta zich als een duurzame ondernemer. People, planet en profit zijn voor Selecta onlosmakelijk met elkaar verbonden om verantwoord te kunnen ondernemen.

Sensationeel

Selecta ontwikkelt belevingsconcepten rondom koffie. De momenten die mensen koppelen aan koffie zijn vaak al een beleving op zich. Koffie is namelijk een moment om te verbinden met jezelf of collega's. Deze momenten onderstreept Selecta en weet de emotie van mensen te raken. Selecta creëert koffiebeleving door verrassende concepten te bieden die haar klanten inspireren.

In 1950 ging de Zwitserse Joseph Jeger op zakenreis naar de Verenigde Staten. In de fabrieken zag hij voor het eerst in zijn leven vending machines. Het leek hem een briljant idee om deze in de fabriek te gebruiken van het bedrijf waar hij werkzaam voor was. Hij investeerde zijn hele vermogen en bestelde 5 machines bij de Amerikaanse producent. Hij kreeg toestemming om deze machines in de fabriek van zijn werkgever te installeren. Deze organisatie is tot op de dag van vandaag nog steeds klant bij Selecta.

Echter, waren de vending machines geproduceerd met Amerikaanse aansluitingen – elektriciteit, onderdelen, etc. Om die reden huurde Joseph in 1957 een garage in zijn woonplaats Murton en nam zijn eerste werknemer aan. Zo begon Joseph met de productie van de eerste handgemaakt vending machine in Zwitserland, genaamd “Selecta”.

In 1985 ging Selecta samen met de Valora Groep. Van een klein bedrijfje zijn we uitgegroeid tot Europa’s grootste vending bedrijf. Dit succes hebben we op de ‘ouderwetse manier’ bereikt. Door hard te werken, beetje bij beetje te groeien en op het juiste moment sterke lokale partijen over te nemen zoals SAFA (Frankrijk), Vendapac (UK), SAG (Zwitserland, Canteen (Zweden) en Cupp-Inn (België). Vandaag de dag maakt Selecta deel uit van KKR.

stel hier uw vraag

en wij bezorgen u graag zo snel mogelijk alle info

waar bent u naar op zoek?

maak uw keuze